Malzemeler
- 3 tane yufka
- 3,5 ya da 4 numara örgü şişi
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- Maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ikiye katladığımız yufkayı ortadan keselim. Daha sonra kullanacağımız örgü şişinin boyutuna göre kenarlarındaki fazlalıkları da keselim.
- İç harcı için bir kaba kıymayı alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, soğan, sarımsak, tuz, pul biber ve son olarak karabiberi ilave ederek yoğuralım.
- Öncelikle geniş ve uzun parçalar kestiğimiz yufkanın uç tarafına kıymalı harçtan ince olacak şekilde yerleştirelim.
- Harcın üzerine bir kat yufka ile kapattıktan sonra 3,5 veya 4 numara şişi yerleştirelim. Yufkamızı şişin etrafında rulo olacak şekilde sıkıca saralım.
- Son olarak yufkanın iyice yapışması için fırçayla su sürelim ve kapatalım. Ardından şişi dikkatli bir şekilde çıkartalım. Tüm yufkaları aynı şekilde saralım.
- Ruloları 1’er parmak genişliğinde keselim. Hazırladığımız mantıları bol kızgın yağda pişmeye bırakalım.
- Mantılarımız altın sarısı rengini aldıktan sonra kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
- Diğer taraftan mantının sosu için tereyağını eritelim.
- Ardından üzerine pul biber ve domates salçasını ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra hazır olan sosumuzu ocaktan alalım.
- Son olarak servis tabağına aldığımız mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından da hazırladığımız salçalı sostan gezdirelim ve üzerine isteğe bağlı maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder