15 Kasım 2022 Salı

Şiş Mantısı Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 3,5 ya da 4 numara örgü şişi

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ikiye katladığımız yufkayı ortadan keselim. Daha sonra kullanacağımız örgü şişinin boyutuna göre kenarlarındaki fazlalıkları da keselim.
  • İç harcı için bir kaba kıymayı alalım. Üzerine ince kıyılmış  maydanoz,  soğan, sarımsak, tuz,  pul biber ve son olarak karabiberi ilave ederek yoğuralım.
  • Öncelikle geniş ve uzun parçalar kestiğimiz yufkanın uç tarafına kıymalı harçtan ince olacak şekilde yerleştirelim.
  • Harcın üzerine bir kat yufka ile kapattıktan sonra 3,5 veya 4 numara şişi yerleştirelim. Yufkamızı şişin etrafında rulo olacak şekilde sıkıca saralım.
  • Son olarak yufkanın iyice yapışması için fırçayla su sürelim ve kapatalım. Ardından şişi dikkatli bir şekilde çıkartalım. Tüm yufkaları aynı şekilde saralım.
  • Ruloları 1’er parmak genişliğinde keselim. Hazırladığımız mantıları bol kızgın yağda pişmeye bırakalım.
  • Mantılarımız altın sarısı rengini aldıktan sonra kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Diğer taraftan mantının sosu için tereyağını eritelim.
  • Ardından üzerine  pul biber ve domates salçasını ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine sıcak su ekleyelim ve 1-2 tur karıştırdıktan sonra hazır olan sosumuzu ocaktan alalım.
  • Son olarak servis tabağına aldığımız mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından da hazırladığımız salçalı sostan gezdirelim ve üzerine isteğe bağlı maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder