15 Kasım 2022 Salı

Tahinli Sütlaç (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 ,5 su bardağı kadar su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz (çay kaşığı ucu kadar)
  • Yarım çay bardağı su veya süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeli olmasın)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Tarçın
  • Fındık kırığı

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye pirinç ve suyu ekleyip altını kısalım pişsin suyunu çekince ocağı orta ateşe alalım azar azar sütü ilave edip devamlı karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca toz şekerini ve bir çimdik tuz ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • 10 dk kadar kısık ateşte pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt veya su ile nişastayı karıştıralım ve tencereye yavaşça ilave edelim.
  • Birkaç dakika daha kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çok beklerse dinlenirken katı olur ona dikkat edin ocaktan alınca tahin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve 2 dk ocakta fokurdatıp alalım.
  • Kullanacağımız kaselere sütlacı her defasında karıştırarak paylaştıralım. Üzeri kabuk tutana kadar tezgah üzerinde dinlendirip buzdolabına kaldıralım.
  • Bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tarçın ve fındık kırığı tercih ettim. En az 4 saat ama vaktiniz varsa bir gece dinlendirip öyle tüketin lezzetinin dahada oturduğunu göreceksiniz afiyet olsun 💜
  • Not: Tahini yoğun sevmiyorsanız yarım su bardağı olarak kullanın beğenirseniz daha sonra yine arttırabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder