17 Kasım 2022 Perşembe

Lor Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 140 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 75 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğunun rendesi

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Su bardağı ölçüm 150 ml. 

Nasıl Yapılır?

  1. Lor peynirini uygun bir kapta iyice ezin. Şekeri ekleyip mikser ile çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta, limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
  2. Karışımı buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Kurabiyelerin üstlerini toz şekere buladıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  3. Önceden ısınmış 180° fırında 20 dakika pişirin. Her fırın farlılık gösterebilir, kontrol etmeyi unutmayın.
  4. Bu ölçülerle 16 adet kurabiye elde ettim. Pastanedeki kurabiyelerle yarışacak cinsten bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder