21 Kasım 2022 Pazartesi

Mini Köstebek Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

Kreması için;

  • 2 paket krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı
  • ( sadece krem şanti de kullanabilirsiniz)
  • İçi için;

    • Muz

      Nasıl Yapılır?

    • Karıştırma kabına önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
    • Sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
    • Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı eleyerek içine ilave ediyoruz .
    • Spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
    • Fırın tepsinizi yağlayıp kek harcımızı döküyoruz.
    • 180 derece fırında 45 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz ( her fırın farklı olabilir).
    • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıp sertleşinceye kadar çırpıyoruz dolapta soğumaya bırakıyoruz.
    • Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kesiyoruz.
    • Kalan keki toz haline getiriyoruz, küçük keklerimizin üzerine biraz krema sürüp üzerine kestiğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
    • Etrafına tekrar krema sürüp toz haline getirilmiş artan keklerle kaplıyoruz servis tabağına alıyoruz.
    • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder