Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından az eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Kreması için;
- 2 paket krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı
- ( sadece krem şanti de kullanabilirsiniz)
- Muz
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı eleyerek içine ilave ediyoruz .
- Spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Fırın tepsinizi yağlayıp kek harcımızı döküyoruz.
- 180 derece fırında 45 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz ( her fırın farklı olabilir).
- Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıp sertleşinceye kadar çırpıyoruz dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kesiyoruz.
- Kalan keki toz haline getiriyoruz, küçük keklerimizin üzerine biraz krema sürüp üzerine kestiğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
- Etrafına tekrar krema sürüp toz haline getirilmiş artan keklerle kaplıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun
İçi için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder