Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Islatmak için;
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 7 yemek kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak şekil verip tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada portakal suyu ve şekeri bir tavaya koyup karıştırıyoruz.
- Tavayı ocağa alıp şeker içinde eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sosu kaynatmıyoruz. Şeker eriyince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp ilk sıcağının çıkmasını için bir kaç dakika bekledikten sonra sosun içine koyup on saniye kadar bekletip sostan çıkarıyoruz.
- Kurabiyeleri servis tabağına dizip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder