21 Kasım 2022 Pazartesi

Portakal Soslu Islak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 7 yemek kaşığı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak şekil verip tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada portakal suyu ve şekeri bir tavaya koyup karıştırıyoruz.
  • Tavayı ocağa alıp şeker içinde eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sosu kaynatmıyoruz. Şeker eriyince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp ilk sıcağının çıkmasını için bir kaç dakika bekledikten sonra sosun içine koyup on saniye kadar bekletip sostan çıkarıyoruz.
  • Kurabiyeleri servis tabağına dizip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder