Malzemeler
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı tozşeker
- 2 tane yumurta
- 4 çay bardağı nişasta (mısır nişastası)
- 4 kahve fincanı un (elenmiş olsun)
- 1 paket kabartma tozunu
- 2 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Ceviziçi ,damla çikolata ,kabartma tozu hariç diğer malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına alıp elimizle birbirine iyice karıştırıyoruz.
- Vanilyayı katın, elenmiş un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ilave edin ve bi taraftanda yoğurun.
- Hamur toparlanınca cevizi damla çikolatayı katın.
- Hamurdan bezeler alın, yuvarlak şekil verin .
- Üzerine baskı yapmadan yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz .
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika da kurbişler çatlayıp hafif pembelişince fırından alın, süreyi aşmayın.
- Fırından çıkınca yumuşak oluyor sonra kendi topluyor afiyet olsun sağlıkla sevgiyle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder