Malzemeler
- 3 tane havuç (doğranmış)
- 2 tane patates (küp doğranmış)
- 1 küçük kase bezelye (konserve kullandım)
- 1 adet soğan (minik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı köfte baharatı
- Tuz karabiber pulbiber tozbiber (damak zevkine göre ayarlanabilir)
- 1 tutam maydanoz (incee kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Köfte için olan malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Hazır olan köfteye minik yuvarlak şekil veriyoruz. Tereyağını tavaya alıp köfteleri kızartıyoruz.
- Başka bir tencerede yağ koyup soğanları içine atiyoruz soğanlar hafif pembeleşince salyaları koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan salçaya patates havuç eklenir, karıştırıp bezelye eklenir ve suyu dökülür. Su kaynayinca köfteler yağıyla birlikte döküyoruz ve kısık ateşte pismeye bırakıyoruz.
- Su miktarı yoğunluğunu sevdiğiniz şekilde çoğaltılabilir yada azaltılabilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder