23 Kasım 2022 Çarşamba

Nefis Bir Lezzet Etli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 – 8 adet büyük boy uzun patlıcan

İçi için;

  • 500 gram dana eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • Doğranmış domates ,biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle eti küçük küçük doğrayalım tavaya alalım, sıvı yağ ekleyelim, kavrulmaya bırakalım.
  • Bir tarafta soğanları sarımsakları küp küp doğrayalım ekleyelim.
  • Onlar kavrulurken biberleri doğrayalım ekleyelim, iyice kavuralım.
  • Daha sonra domatesleri kabuklarını soyup doğrayalım ekleyelim, biraz daha kavuralım .
  • Salçasını ekleyelim kavuralım, son olarak tüm baharatları ,tuzunu ekleyelim ,biraz daha kavuralım ,altını kapatalım.
  • Etleri çok küçük doğrayalım ki hem çabuk pişsin hemde yemeğin içinde çok büyük sert olmasın.
  • Daha sonra patlıcanları yıkayıp çizgili soyup uzunlamasına dilimleyelim hepsini tavaya sıvı yağı koyalım ısınınca patlıcanları hafif kızartalım.
  • Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serili bir tepsiye alalım.
  • İki patlıcanı artı şeklinde koyalım ortasına hazırladığımız etten koyalım uçlarını etin üzerinde birleştirelim bohça şekli verelim, ortasına kürdan batıralım.
  • Üzerine de doğradığımız domates ve biberden koyalım, hepsini bu şekilde yapalım.
  • Fırın tepsisine dizelim, bittikten sonra salçalı sos yapalım ,1 kaşık salça, 1 buçuk su bardağı sıcak su ,1 tatlı kaşığı pul biber ,biraz tuzu karıştıralım üzerine gezdirelim.
  • 200 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Gerçekten çok lezzetli oldu çok beğenildi denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder