Malzemeler
- 7 – 8 adet büyük boy uzun patlıcan
İçi için;
- 500 gram dana eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzerine;
- Doğranmış domates ,biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti küçük küçük doğrayalım tavaya alalım, sıvı yağ ekleyelim, kavrulmaya bırakalım.
- Bir tarafta soğanları sarımsakları küp küp doğrayalım ekleyelim.
- Onlar kavrulurken biberleri doğrayalım ekleyelim, iyice kavuralım.
- Daha sonra domatesleri kabuklarını soyup doğrayalım ekleyelim, biraz daha kavuralım .
- Salçasını ekleyelim kavuralım, son olarak tüm baharatları ,tuzunu ekleyelim ,biraz daha kavuralım ,altını kapatalım.
- Etleri çok küçük doğrayalım ki hem çabuk pişsin hemde yemeğin içinde çok büyük sert olmasın.
- Daha sonra patlıcanları yıkayıp çizgili soyup uzunlamasına dilimleyelim hepsini tavaya sıvı yağı koyalım ısınınca patlıcanları hafif kızartalım.
- Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serili bir tepsiye alalım.
- İki patlıcanı artı şeklinde koyalım ortasına hazırladığımız etten koyalım uçlarını etin üzerinde birleştirelim bohça şekli verelim, ortasına kürdan batıralım.
- Üzerine de doğradığımız domates ve biberden koyalım, hepsini bu şekilde yapalım.
- Fırın tepsisine dizelim, bittikten sonra salçalı sos yapalım ,1 kaşık salça, 1 buçuk su bardağı sıcak su ,1 tatlı kaşığı pul biber ,biraz tuzu karıştıralım üzerine gezdirelim.
- 200 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Gerçekten çok lezzetli oldu çok beğenildi denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder