Malzemeler
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yeteri kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
İçi için;
- Acuka (isteğe bağlı)
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker ve maya karıştırılıp 10 dk. Bekletilir. Ardından yumurta akı, sıvı yağ eklenip karıştırılır. Kontrollü olarak un ve tuzu ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Üzeri kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanıp elle açılır ortasına biraz acuka sürülüp kaşar parçaları konularak kapatılır tepsiye dizilir.
- Yarım saat tepsi mayasından sonra yumurta sarısı sürülüp ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Sosu için tereyağ, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Ben biraz buharda erittim. Sıcak poğaçaların üzerine fırça ile sürülür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder