Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için:
- 2 su bardağı süt
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kremaÜzeri için;
- Kakao
Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Ardından diğer malzemeleri ilave edelim.
- Kek harcını büyük boy borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
- Kreması için malzemeleri tencereye akıp koyu bi kıvam alana kadar pişirelim.Ardından ocaktan alalım.
- Oda ısısına gelince içersine sıvı krema ekleyip güzelce karıştıralım.
- Pişen keki fırından çıkarıp üzerine 2 su bardağı sütü dökelim.
- Ardından hazırladığımız kremayı döküp spatula yardımıyla düzeltelim.
- Üzerine kakao serpip servis edelim.
- Üzerinin şekli için👉kremayı döktükten sonra biraz dinlendirelim keki.
- Ardından ince şeritler halinde kestiğimiz a4 kağıdını aralık kalacak şekilde dizelim.
- Üzerine kakao serpelim. Ardından şeritleri dikkatlice kaldıralım. Hepsi bu kadar
- Kakao
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder