Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çikolata (60 gram şart değil dilerseniz koymayabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
Tabana sermek için;
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tencereye alınan süt, un, kakao ve şeker çırpılarak orta ateşte pişirilir. Pişen muhallebi sürekli çırpılarak 2 dk kaynatılıp tereyağ, vanilya ve çikolata eklenip çırpılarak eritilir.
- Tabanına bolca hindistan cevizi serili borcama muhallebi eşit şekilde yayılır.
- Soğuyan muhallebinin üzerine 1 bardak soğuk sütle hazırladığımız kremşanti yayılıp dilimler halinde kesilir (muhallebiyi dilimlerken bıçağı peçeteyle silerek muhallebiyi dilimlerseniz daha güzel sonuç alırsınız)
- Kesilen dilimlerden bir dilim servis tabağına alınıp üzerine kestiğimiz başka bir dilim koyulup hazırlanır. Tüm muhallebiyi bu şekilde hazırlıyor, toz fıstıkla süsleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder