Malzemeler
- 200 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 orta boy havuç
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için kullandım )
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Un, havuç ve dereotu hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kasesine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra havuç ve dereotunu da ekleyip hamura eşit şekilde dağılması için yoğurup hazır edelim.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp açalım, ortasına peynirli harçtan ekleyip kenarlarını birleştirin.
- Üzerine yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder