15 Kasım 2022 Salı

Venedik Poğaça (Havuçlu Dereotlu) Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için kullandım )

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Un, havuç ve dereotu hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kasesine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Ardından unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra havuç ve dereotunu da ekleyip hamura eşit şekilde dağılması için yoğurup hazır edelim.
  • Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp açalım, ortasına peynirli harçtan ekleyip kenarlarını birleştirin.
  • Üzerine yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder