Özel Sosuyla Fırınsız Tavada Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 ml ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un 400 gram (Miktar çok az değişebilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 50 gram tereyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 2- 3 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Su şeker ve mayayı bir kaba alalım ve karıştıralım.
  • Şeker ve mayayı eritelim az az unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamur kıvama gelince zeytinyağını ekleyerek yoğuralım ve yağı hamura yedirelim.
  • Üzerini örterek 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölelim tavaya dizelim.
  • Üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandıralım.
  • Bu arada sosu hazırlayalım.
  • Dereotu sarımsak ve eritilmiş tereyağını bir kaba alıp karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişirelim yağlı kağıt ve tabak yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da 8-9 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine sosu gezdirerek servis ederim.

Yorumlar