22 Ocak 2023 Pazar

Portakallı Kek Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım portakal suyu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Soğuduktan sonra;

  • Yarım paket kremşanti

Portakal sos için;

  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Keki ıslatmak için;

  • Süt

    Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Sıvıyağ, portakal suyu ve süt eklenip biraz daha çırpıldıktan sonra kuru malzemeler ve portakal kabuğu eklenir.
  • Yağlayıp unladığımız kalıba döküldükten sonra 170 derecede pişirilir.
  • Krema için; tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya eklendikten sonra soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra krem şanti eklenip 5 dakika mikserle çırpılır.
  • Ilıyan kek yaklaşık 1 su bardağı sütle ıslatılıp portakal sos dökülür. Sos donduktan sonra kremayla süsleyebiliriz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder