26 Ocak 2023 Perşembe

Kıtır Kadayıflı Sağlıklı Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker (ben kahverengi şeker kullandım)
  • 1 paket vanilya

Kıtır kadayıf için;

  • 400 gram tel kadayıf
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı kırılmış ceviz içi

    Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıflar küçük şekilde kesilir.
  • Tereyağını tavada eritip tel kadayıfları ilave ederek kavurma işlemine geçiyoruz.
  • Şekeri ve cevizi ekliyoruz karıştırıyoruz kavrulduktan sonra soğumaya alıyoruz.
  • Diğer yandan muhallebi yapımına geçiyoruz.
  • Öncelikle tencereye kuru malzemeleri alıp karıştırıyoruz sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz diğer yanda karıştırıyoruz.
  • Piştikten sonra 2-3 dakikada bir çırpma teliyle karıştırıyoruz ki kabuk bağlamasın.
  • Borcama ilk kıtır kadayıfı yerleştirelim daha sonra üstüne kaşık ile muhallebiyi yayalım.
  • Muhallebinin üstüne tekrar kıtır kadayıfımızdan serpelim muhallebi kapanacak şekilde. Bir gece buzdolabında bekleteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder