Malzemeler
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker (ben kahverengi şeker kullandım)
- 1 paket vanilya
Kıtır kadayıf için;
- 400 gram tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı kırılmış ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Tel kadayıflar küçük şekilde kesilir.
- Tereyağını tavada eritip tel kadayıfları ilave ederek kavurma işlemine geçiyoruz.
- Şekeri ve cevizi ekliyoruz karıştırıyoruz kavrulduktan sonra soğumaya alıyoruz.
- Diğer yandan muhallebi yapımına geçiyoruz.
- Öncelikle tencereye kuru malzemeleri alıp karıştırıyoruz sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz diğer yanda karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra 2-3 dakikada bir çırpma teliyle karıştırıyoruz ki kabuk bağlamasın.
- Borcama ilk kıtır kadayıfı yerleştirelim daha sonra üstüne kaşık ile muhallebiyi yayalım.
- Muhallebinin üstüne tekrar kıtır kadayıfımızdan serpelim muhallebi kapanacak şekilde. Bir gece buzdolabında bekleteli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder