26 Ocak 2023 Perşembe

Susamlı Fıstık Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram yer fıstığı
  • 200 gram şeker (1 su bardağından biraz fazla)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı susam
  • 2 çay kaşığı tarçın

Su bardağı ölçüm 200 ml. 

Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tavaya şekeri koyun. Üzerine su ve tarçını ilave edin. Ocağı orta ısıya alın ve kaynamaya bırakın. 2-3 dakika kaynayıp karışım koyulaşmaya başlayınca kabuklarını soyduğunuz fıstıkları ve susamı ilave edin.
  2. Ocağı kısın ve karıştırmaya başlayın. 2-3 dakika sonra şerbetimsi karışım katılaşmaya ve beyazlaşmaya başlayacak. Sonunda tavada sıvı kalmayacak ve fıstıkların üzerini susam ve şeker kaplayacak.
  3. Fıstıkları yakmadan biraz daha kavurup ocağı kapatın ve sıcağa dayanıklı bir zemine fıstıkları dökün.
  4. Gerekirse elinizle büyük parçaları ayırın. İyice soğuduktan sonra taze kalmaları için bir kutuya veya kavanoza alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder