Malzemeler
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 adet kuru domates
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su (+ 1 çay bardağı su)
Nasıl Yapılır?
- Soğanlar piyazlık doğranır. Tereyağ ve zeytinyağında kavrulur.
- Küçük doğranan sivri biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kuru domatesler eklenir.
- Ardından salça eklenir iyice kavrulur. 1 çay bardağı su eklenir. Kapak kapatılır. Burada su eklenmesinin amacı kuru domatesleri yumuşatmaktır.
- Birkaç dakika sonra sertliğini kaybeden domateslerin üzerine bulgur eklenir biraz kavrulur.
- Ardından 4 su bardağı su eklenir tuzu atılır ve suyunu çekip kıvamına gelinceye dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder