22 Ocak 2023 Pazar

Kuru Dometesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı terayağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 adet kuru domates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su (+ 1 çay bardağı su)

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar piyazlık doğranır. Tereyağ ve zeytinyağında kavrulur.
  • Küçük doğranan sivri biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kuru domatesler eklenir.
  • Ardından salça eklenir iyice kavrulur. 1 çay bardağı su eklenir. Kapak kapatılır. Burada su eklenmesinin amacı kuru domatesleri yumuşatmaktır.
  • Birkaç dakika sonra sertliğini kaybeden domateslerin üzerine bulgur eklenir biraz kavrulur.
  • Ardından 4 su bardağı su eklenir tuzu atılır ve suyunu çekip kıvamına gelinceye dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder