Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 150 gram tereyağ
Kreması için:
- 500 gram labne
- 150 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 12 gram nişasta
- 10 gram un
- 200 gram krema
Üzerine;
- Dilediğiniz sos
Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Burçaklar ve tereyağ birlikte toz haline gelene kadar robottan geçirilir.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilir ve bu karışım üzerine eklenir.
- Kremamızı hazırlayana kadar kalıp dondurucuya bırakılır.
- Labne ve şeker birlikte karıştırılır ardından yumurtalar tek tek ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
- Un ve nişasta da eklenir.
- En son krema ilave edilir hafifçe karıştırılır ve kremamız hazırlanır.
- Hazırladığımız karışım tabanımızın üzerine ilave edilir ve kelepçenin dış kısmı folyo ile kaplanır.
- Bir tepsinin içersine kelepçeli kalıbımızı koyup tepsinin içerisine biraz su ilave edip 160 derece fırına 1 saat 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra dolapta iyice soğuduktan sonra üzerine istediğiniz sosu ilave edip yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder