Çok Beğeneceğiniz Bir Tarif Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilodan az mantar (miktar size kalmış)
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağ
Sosu için;
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
Üzeri için;
- Pulbiber
- Zeytinyağ
Çok Beğeneceğiniz Bir Tarif Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları soyup, veya silip büyük olanları ortadan ikiye bölüp, zeytinyağ koyduğumuz tavada biraz soteliyoruz.
- Üzerine jülyen doğradığımız soğanları ekleyip biraz daha soteliyoruz, kapak kapatabilirsiniz.
- Ardından salça, baharatlar ve tereyağı ekleyip suyunu çektiriyoruz, yoğurdu hazırlıyoruz.
- Sarımsak, dereotu dilerseniz tuzu yoğurt ile karıştırıp, tabağa alıyoruz üzerine mantarları ekliyoruz.
- En son zeytinyağ ve pulbiberi kızdırıp, üzerine döküyoruz. Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder