29 Mart 2023 Çarşamba

Etli Ali Nazik Tarifi

 

Etli Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 adet patlıcan
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak

️️️Diğer malzemeler;

  • 500 gram dana antrikot (süt danası veya dilerseniz kuzu eti kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su ( 100ml)

    Etli Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını alt üst ayarda 220 derecede ısıtın.
  • Patlıcanları bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında közleyin.
  • Közlenen patlıcanların üzerini kapatın ve daha kolay soyulması için soğumasını bekleyin.
  • Soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp kenara alın.
  • Uygun tavaya sıvı yağ̆ dökün ve kızdırın.
  • Oda ısısında küçük doğranmış etleri tavaya alın.
  • Eti yüksek ateşte 2 dk kavurun.
  • Hafif suyunu salmaya başladığında ocağın altını kısık ateşe getirin.
  • Kapağını kapatarak suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin.
  • Ardından içersine tereyağ̆ını ekleyip az daha kavurun.
  • Salçasını ekleyip kısa süre kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyin.
  • Sıcak suyunu ekleyip kapağını tekrar kapatıp 10 dk kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Doğranmış patlıcanlar, oda ısısında beklemiş yoğurt, ezilmiş sarımsağı ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
  • Patlıcan salatasını servis edeceğiniz tabağa bir miktar alın ve ortasını hafif çukurlaştırın.
  • Üzerine kavrulmuş et ve kendi sosundan gezdirin.
  • Yanına közlenmiş yeşil biber ve domates servis edin. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder