Etli Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
- 5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3-4 adet patlıcan
- Tuz
- 2-3 diş sarımsak
️️️Diğer malzemeler;
- 500 gram dana antrikot (süt danası veya dilerseniz kuzu eti kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kekik
- Tuz
- Yarım su bardağı su ( 100ml)
Etli Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını alt üst ayarda 220 derecede ısıtın.
- Patlıcanları bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında közleyin.
- Közlenen patlıcanların üzerini kapatın ve daha kolay soyulması için soğumasını bekleyin.
- Soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp kenara alın.
- Uygun tavaya sıvı yağ̆ dökün ve kızdırın.
- Oda ısısında küçük doğranmış etleri tavaya alın.
- Eti yüksek ateşte 2 dk kavurun.
- Hafif suyunu salmaya başladığında ocağın altını kısık ateşe getirin.
- Kapağını kapatarak suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin.
- Ardından içersine tereyağ̆ını ekleyip az daha kavurun.
- Salçasını ekleyip kısa süre kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyin.
- Sıcak suyunu ekleyip kapağını tekrar kapatıp 10 dk kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- Doğranmış patlıcanlar, oda ısısında beklemiş yoğurt, ezilmiş sarımsağı ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
- Patlıcan salatasını servis edeceğiniz tabağa bir miktar alın ve ortasını hafif çukurlaştırın.
- Üzerine kavrulmuş et ve kendi sosundan gezdirin.
- Yanına közlenmiş yeşil biber ve domates servis edin. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder