Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma orta yağlı
- 200 gram kuzu kıyma orta yağlı
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz (baharatlı istenirse )
- 1 küçük rendelenmiş soğan
- 3 yemek kaşığı bayat ekmek yada galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Közlemek için;
- 6 tane biber
- 2 tane soğan
- 3-4 tane domates
Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıyma derin bir kaba alıp tuzla iyice en az 10 dakika kadar yoğuralım.
- Sonra istenirse baharatları ekleyip çok az su bayat ekmek girerse ekleyin çok sert olmasın tekrar iyice yoğuralım.
- Yarım saat dolapta dinlendirelim.
- Elimizi ıslatıp kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp şişlere saplayalım elimizle rulo yapıp sıkılaştıralım.
- Hepsini aynı şekilde tamamlayalım.
- Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli koyup dizelim.
- Biberleri ,domatesleri ve soğanı dörde bölüp dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200- 220 c fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- Her fırın farklı olacağı için siz kendi fırınınaza göre ayarlayın. ( yavaş pişerse sertleşir ve kuru olur ) ızgarada da pişirebilirsiniz.
- Yanına meyaneli bulgur pilavı ve soğan salatasıyla, varsa tırnak pide dilimleyip altına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder