30 Mart 2023 Perşembe

Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi

 

Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma orta yağlı
  • 200 gram kuzu kıyma orta yağlı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz (baharatlı istenirse )
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek yada galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Közlemek için;

  • 6 tane biber
  • 2 tane soğan
  • 3-4 tane domates

    Şiş Köfte (Antalya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma derin bir kaba alıp tuzla iyice en az 10 dakika kadar yoğuralım.
  • Sonra istenirse baharatları ekleyip çok az su bayat ekmek girerse ekleyin çok sert olmasın tekrar iyice yoğuralım.
  • Yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Elimizi ıslatıp kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp şişlere saplayalım elimizle rulo yapıp sıkılaştıralım.
  • Hepsini aynı şekilde tamamlayalım.
  • Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli koyup dizelim.
  • Biberleri ,domatesleri ve soğanı dörde bölüp dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200- 220 c fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Her fırın farklı olacağı için siz kendi fırınınaza göre ayarlayın. ( yavaş pişerse sertleşir ve kuru olur ) ızgarada da pişirebilirsiniz.
  • Yanına meyaneli bulgur pilavı ve soğan salatasıyla, varsa tırnak pide dilimleyip altına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder