Ağızda Eriyen Minik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım çay bardağı mısır nişastası
- Yarım paket vanilya şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un (2 su bardağı ekleyin sonra gerektiği kadar ilave edin)
Piştikten sonra bulamak için:
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın
Ağızda Eriyen Minik Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeler ile yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
- Önceden ısıtılmiş 175 derece fırında çok hafıf kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcak sıcak tarcınlı şeker karışımına atıp dikkatlice bulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder