Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyükçe patates
- 1 büyükçe soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı tavuk suyu yada kemik suyu veya et suyu olabilir
- 5 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
Üzerine sos için;
- 5 kaşık zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı tozbiber
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve zeytinyağı tencereye koyalım erimeye başlayınca 3yemekkaşığı mısır ununu ekleyelim ocağı kısalım unun kokusu çıkana kadar kavuralım yaklaşık (2-3 dakika kadar)
- Üzerine doğradığımız soğan sarımsak ve patatesi ekleyip bir iki çevirelim.
- 5 su bardağı kaynar suyu ve 2 su bardağı tavuk yada et suyu yada kemik suyu hangisi varsa ekleyelim sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim arada karıştıralımki mısır unu dibe tutmasın.
- Pişince blendırdan geçirelim üzerine biberli sosunu gezdirelim.
- Biberli sos için; 5 yemek kaşığı zeytinyağı ocakta biraz kızdırıp toz biberini atıp, bir karıştırıp, altını söndürelim.
Not:Eğer çorbamız katı olursa kaynar su ekleyip kıvamını açabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder