Airfryer Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su (500 ml)
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Airfryer Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Revaninin şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynatalım.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, un, irmik, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Airfryer haznesine sıvı yağ dökerek fırça yardımıyla her yerini yağlayalım.
- Ardından hazırladığımız kek harcını hazneye boşaltalım.
- Üzerini düzelterek hazneyi yerleştirelim ve kekimizi 170°C de 25 dakika pişirelim.
- Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken revani tatlımızı servis tabaklarına alalım. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder