19 Nisan 2023 Çarşamba

Fındık Pare Tatlısı Tarifi

 

Fındık Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 dakikada hazırlanan nefis fındık pare tatlısı
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığı )
  • 2 adet yumurta ( 1 yumurta sarısı kenara ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un

Tüm tane fındık üzerine koymak için

  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülecek

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su (200 ml ölçüm bardak)
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 dilim limon

    Fındık Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi kaynamaya alıp 10 dakika kaynadıktan sonra kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın yavaşça unu ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın tepsiye aralıklı dizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürün ve ortasına tüm fındık bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından sıcak tatlıyı 2-3 dakika sonra soğuk şerbet ile buluşturun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
  • Not: 2 ayrı tepsi çıktı (1 büyük ve ayrıca 6-7 parca ) şerbetini daha güzel çekmesi için hepsini yanyana tek tepsiye veya borcuma alıp şerbetini dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder