Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 5-6 su bardağı soğuk su(daha sonra gerekirse kıvamı ayarlamak için kaynar su ilave edebilirsiniz )
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi
- Bakliyatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladığında altını hafif kısıp ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım.
- Bakliyatlar yumuşayınca kepçeyle suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip aynı zamanda hızlıca karıştıralım. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
- Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım.
- Diğer tarafta tereyağı ve zeytinyağını uygun bir tavaya alalım.
- Eriyince üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyip 2-3 dk kavuralım en son baharatları ekleyip karıştıralım.
- Sosu çorbaya döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
- Tuzu ilave edip ocaktan alalım.
- Tuzunu en son eklerseniz çorbanız kesilmez.Deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder