21 Nisan 2023 Cuma

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi

 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 5-6 su bardağı soğuk su(daha sonra gerekirse kıvamı ayarlamak için kaynar su ilave edebilirsiniz )

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi 

  • Bakliyatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
  • Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladığında altını hafif kısıp ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım.
  • Bakliyatlar yumuşayınca kepçeyle suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip aynı zamanda hızlıca karıştıralım. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
  • Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Diğer tarafta tereyağı ve zeytinyağını uygun bir tavaya alalım.
  • Eriyince üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyip 2-3 dk kavuralım en son baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Sosu çorbaya döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
  • Tuzu ilave edip ocaktan alalım.
  • Tuzunu en son eklerseniz çorbanız kesilmez.Deneyecek olanlara afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder