21 Nisan 2023 Cuma

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 tane dolmalık biber
  • 25 yemek kaşığı pirinç (Biber başına 1 yemek kaşığı hatta biberler büyük ise 1,5 yemek kaşığı pirinç)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (Azaltabilirsinizde )
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10-12 dal taze nane (arzuya göre maydanoz)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1-2 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine döşemek için;

  • 13 tane çeri domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce soğan ve domatesleri soyun ve küp küp kesin.
  • Tavada zeytin yağı ve soğanları hafif renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin iyice karıştırdıktan sonra domatesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika orta kısık ateşte pişirin ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış naneleri ekleyin.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin iyice karıştırdıktan sonra altını söndürün.
  • Biber saplarının uç kısmını kesin kapak olacak şekilde kesip çekirdeklerini ayırın.
  • Biberleri 1 yemek kaşığı iç harç dan doldurun ve borcama dizin. Çeri domatesleri ortadan kessin doldurmuş olduğunuz biberlerin üzerine birer tane yerleştin ve kapaklarını kapatın. Üzerine sosu için malzemeleri karıştırın ve dökün ayrıca zeytin yağı gezdirin.
  • Yağlı kağıdı yıkayıp suyunu iyice sıkın biberlerin üzerini örtüp önceden ısıtılmış fırında 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından yağlı kağıdı alın ve biberlerin üzeri kızarıncaya kadar devam pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder