19 Nisan 2023 Çarşamba

Ay Tatlısı Tarifi

 

Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 150 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şu bardağı un
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu

    Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şu ve şekeri eriyene kadar kaynatalım ve daha sonra içine limon suyu ekleyelim altını orta ateşe getirip 5 6 dakika kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuz için; bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ben 2 parçaya ayırdım. Ayrı ayrı rulo yaptım ve ince düzgün bir şekilde videoda ki gibi hazırladım bir çay bardağı yardımıyla ay şeklinde kestim bir borcama dizdim.
  • Üzerine ayırmış olduğum yumurta sarısını sürdüm ve çatalla ay şeklinde çizdim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü pişirdim (üzeri ve altı kızarana kadar)
  • Fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekledim ve soğuk şerbeti döktüm.
  • Şerbeti çekince üzerine ceviz parçaları ve yanında kaymakla servis ettim ben, sizler dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder