19 Nisan 2023 Çarşamba

Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi

 

Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu ciğeri
  • 1 büyük ya da 2 orta boy soğan
  • 5-6 tane köy biberi ya da çarliston biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

    Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğer kavurma için aldığınız ciğer zarı alınmış ve küp küp doğranmış olsun. Eğer hazır almadıysanız ciğerin zarını soyup doğrayın ve yıkayıp süzülmeye bırakın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Kuru soğanı kabuğunu soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Domatesi yıkayıp kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Tencereyi ocağın üzerine alıp kızdırın ve sıvı yağı ilave edin.
  • Yağ ısınınca üzerine ciğeri ekleyip hiç karıştırmadan bir süre bekleyin. Sonra yavaş yavaş karıştırın.
  • Bir süre böyle kavurduktan sonra ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın ve arada kontrol ederek 20-25 dakika pişirin.
  • Ciğer piştikten sonra ocağın altını açıp az renk alan kadar kavurun. Bu arada tereyağını da ilave edin.
  • Üzerine soğanı ekleyin 1-2 kavurun ve sonra biberi ilave edin.
  • Biberde 1-2 dakika kavrulunca üzerine tuz ve baharatları ekleyin.
  • En son domatesi ilave edip az çevirin ve ocağı kapatın.
  • Ciğer kavurma pişince sıcak sıcak servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder