Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuzu ciğeri
- 1 büyük ya da 2 orta boy soğan
- 5-6 tane köy biberi ya da çarliston biber
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kaya tuzu
Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğer kavurma için aldığınız ciğer zarı alınmış ve küp küp doğranmış olsun. Eğer hazır almadıysanız ciğerin zarını soyup doğrayın ve yıkayıp süzülmeye bırakın.
- Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğrayın.
- Kuru soğanı kabuğunu soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Domatesi yıkayıp kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın.
- Tencereyi ocağın üzerine alıp kızdırın ve sıvı yağı ilave edin.
- Yağ ısınınca üzerine ciğeri ekleyip hiç karıştırmadan bir süre bekleyin. Sonra yavaş yavaş karıştırın.
- Bir süre böyle kavurduktan sonra ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın ve arada kontrol ederek 20-25 dakika pişirin.
- Ciğer piştikten sonra ocağın altını açıp az renk alan kadar kavurun. Bu arada tereyağını da ilave edin.
- Üzerine soğanı ekleyin 1-2 kavurun ve sonra biberi ilave edin.
- Biberde 1-2 dakika kavrulunca üzerine tuz ve baharatları ekleyin.
- En son domatesi ilave edip az çevirin ve ocağı kapatın.
- Ciğer kavurma pişince sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder