25 Nisan 2023 Salı

Eli Böğründe Tarifi

 

Eli Böğründe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti veya dana
  • 300 gram arpacık soğan
  • 400 gram çeri domates
  • 5-6 adet sivri yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • Kuyruk yağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Eli Böğründe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanları ve 2 baş sarımsağın kabuğunu soyun.
  • Yeşil biberin çekirdek kısmını temizleyip, orta büyüklükte doğrayın.
  • Geniş bir fırın tepsisi içine kuşbaşı doğranmış kuzu etini alın.
  • Etin üzerine 1 fincan sıvı yağ ve damak tadınıza göre tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip, eliniz ile güzelce harmanlayın.
  • Eti tepsinin ortasına ve kenarlarına yerleştirin.
  • Daha sonra kenarlarına çeri domatesi, yeşil biber, sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin.
  • Tepsiye etleri ve sebzeleri birbirlerine karıştırmadan yerleştirdikten sonra sadece sebzelerin üzerine damak tadınıza göre tuz serpiştirin.
  • İsteğe göre kekik, pulbiber ve karabiberde serpiştirebilirsiniz.
  • Ardından küçük küçük doğranmış kuyruk yağı serpiştirin veya tereyağ.
  • Yarım su bardağı suyuda ilave ettikten sonra.
  • Hazırladığınız yemeğinizin üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırına pişirin. Ben dana kullandım 1 saat 30 dakika da pişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder