Eli Böğründe Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı kuzu eti veya dana
- 300 gram arpacık soğan
- 400 gram çeri domates
- 5-6 adet sivri yeşil biber
- 2 baş sarımsak
- Kuyruk yağı
- 1 fincan sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
Eli Böğründe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Arpacık soğanları ve 2 baş sarımsağın kabuğunu soyun.
- Yeşil biberin çekirdek kısmını temizleyip, orta büyüklükte doğrayın.
- Geniş bir fırın tepsisi içine kuşbaşı doğranmış kuzu etini alın.
- Etin üzerine 1 fincan sıvı yağ ve damak tadınıza göre tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip, eliniz ile güzelce harmanlayın.
- Eti tepsinin ortasına ve kenarlarına yerleştirin.
- Daha sonra kenarlarına çeri domatesi, yeşil biber, sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin.
- Tepsiye etleri ve sebzeleri birbirlerine karıştırmadan yerleştirdikten sonra sadece sebzelerin üzerine damak tadınıza göre tuz serpiştirin.
- İsteğe göre kekik, pulbiber ve karabiberde serpiştirebilirsiniz.
- Ardından küçük küçük doğranmış kuyruk yağı serpiştirin veya tereyağ.
- Yarım su bardağı suyuda ilave ettikten sonra.
- Hazırladığınız yemeğinizin üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına pişirin. Ben dana kullandım 1 saat 30 dakika da pişti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder