Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü şekilde ekleyin bardağınıza göre değişebilir)
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Limon suyu (üç dört damla)
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz. Şekeri suyu limon suyunu tencereye koyup kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatabiliriz.
- Şerbeti önce yapmamızın sebebi tatlı sıcak ılık arası şerbet soğuk olacak.
- Daha sonra un hariç hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır ve elle karıştırılır.
- Azar azar un eklenerek hamur yoğurulur. (unu kontrollü ekleyin ben tam 3 su bardağı kullandım )
- Daha sonra bu hamuru 3 parçaya ayırıp uzunlamasına şekil verilir ve üzerine biraz bastırılır.
- Daha sonra çay bardağı ile ay şekli çıkarılır ve tepsiye dizilir.
- Üzerlerine de yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.Yaklaşık 25-30 dk da pişecektir.
- Üzerleri kızarınca fırından alabilirsiniz.
- Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini verebilirsiniz.
- 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.
Not; Çok şekerli sevmezseniz 3 su bardağı su koyun
Not: şerbet soğuk tatlı ilk sıcağı çıkmışken ıslayınız..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder