7 Nisan 2023 Cuma

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü şekilde ekleyin bardağınıza göre değişebilir)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Limon suyu (üç dört damla)

    Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz. Şekeri suyu limon suyunu tencereye koyup kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatabiliriz.
  • Şerbeti önce yapmamızın sebebi tatlı sıcak ılık arası şerbet soğuk olacak.
  • Daha sonra un hariç hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır ve elle karıştırılır.
  • Azar azar un eklenerek hamur yoğurulur. (unu kontrollü ekleyin ben tam 3 su bardağı kullandım )
  • Daha sonra bu hamuru 3 parçaya ayırıp uzunlamasına şekil verilir ve üzerine biraz bastırılır.
  • Daha sonra çay bardağı ile ay şekli çıkarılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine de yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.Yaklaşık 25-30 dk da pişecektir.
  • Üzerleri kızarınca fırından alabilirsiniz.
  • Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini verebilirsiniz.
  • 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.
  • Not; Çok şekerli sevmezseniz 3 su bardağı su koyun

    Not: şerbet soğuk tatlı ilk sıcağı çıkmışken ıslayınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder