Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Karameli için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml sıvı krema
Tavukgöğsü için;
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın karamel sosu için sos tavasına şekeri alalım. Gerekirse tavayı sağa sola hafifçe çevirerek şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Tamamen eriyen şekerin içerisine tereyağını ilave edelim. Yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra üzerine sıvı kremayı yavaş yavaş ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Karamel sosumuzu hızlıca soğuması için ısıya dayanıklı bir kaba aktaralım.
- Tavukgöğsü için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine unu ilave edelim. Çırpıcı yardımıyla unu sürekli karıştırarak kavuralım.
- Daha sonra üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
- Toz şekeri de ilave ederek muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olmaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve bir iki tur daha karıştırarak ocaktan alalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi ayrı bir kaba aktaralım. Mikserle bir kaç dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Tavukgöğsünü uygun bir servis tabağına boşaltalım. Üzerini spatula yardımıyla düzeltelim.
- Soğuyan karameli de tavuk göğsünün üzerine gezdirerek spatula ile yine üzerini düzeltelim.
- Tatlımızı bir kaç saat buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tatlımızın üzerini erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder