7 Nisan 2023 Cuma

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Karameli için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Tavukgöğsü için;

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın karamel sosu için sos tavasına şekeri alalım. Gerekirse tavayı sağa sola hafifçe çevirerek şeker eriyene kadar ısıtalım.
  • Tamamen eriyen şekerin içerisine tereyağını ilave edelim. Yağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine sıvı kremayı yavaş yavaş ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Karamel sosumuzu hızlıca soğuması için ısıya dayanıklı bir kaba aktaralım.
  • Tavukgöğsü için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ilave edelim. Çırpıcı yardımıyla unu sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Daha sonra üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • Toz şekeri de ilave ederek muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olmaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve bir iki tur daha karıştırarak ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız muhallebiyi ayrı bir kaba aktaralım. Mikserle bir kaç dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Tavukgöğsünü uygun bir servis tabağına boşaltalım. Üzerini spatula yardımıyla düzeltelim.
  • Soğuyan karameli de tavuk göğsünün üzerine gezdirerek spatula ile yine üzerini düzeltelim.
  • Tatlımızı bir kaç saat buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tatlımızın üzerini erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder