21 Nisan 2023 Cuma

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi

 

Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket dr oetker çilekli puding
  • 1 paket dr oetker vanilya
  • 1 paket dr oetker kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 paket krema 200ml
  • 1 paket sade toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kiri labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı sütlü fındık kreması

Süsleme için;

  • Antep fıstığı
  • Şerbet malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayın tencereye şeker, su, limon suyu ilave ederek birlikte karıştırın ve kaynamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte şerbeti pişirin ve soğutun.
  • Ardından karıştırma kasenin içine kremayı, toz kremşanti birlikte çırpın, koyu kıvamda olunca labne peyniri, fıstık ezmesini ilave ederek birlikte çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Ardından yumurtalara toz şeker ilave ederek rengi tahin kıvamı alana kadar çırpın ardından yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ilave ederek birlikte çırpın.
  • Ardından un, irmik, toz puding, kabartma tozu, vanilya ilave ederek birlikte karıştırın ve yağlanmış silikon kalıplara tatlımızı silikonun yarısına kadar paylaşım yapın.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda kontrollü şekilde üzeri kızarana kadar pişirin ardından iyice ılık hale geldikten sonra revaniyi silikon kalıplardan çıkarın ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Ardından şerbet iyice çektikten sonra üzerine hazırlanan krema ile süsleyin ve en son antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder