Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı maden suyu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket dr oetker çilekli puding
- 1 paket dr oetker vanilya
- 1 paket dr oetker kabartma tozu
Üzeri için
- 1 paket krema 200ml
- 1 paket sade toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı kiri labne peyniri
- 1 yemek kaşığı sütlü fındık kreması
Süsleme için;
- Antep fıstığı
- Şerbet malzemeler
- 2 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekli Toz Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayın tencereye şeker, su, limon suyu ilave ederek birlikte karıştırın ve kaynamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte şerbeti pişirin ve soğutun.
- Ardından karıştırma kasenin içine kremayı, toz kremşanti birlikte çırpın, koyu kıvamda olunca labne peyniri, fıstık ezmesini ilave ederek birlikte çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Ardından yumurtalara toz şeker ilave ederek rengi tahin kıvamı alana kadar çırpın ardından yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ilave ederek birlikte çırpın.
- Ardından un, irmik, toz puding, kabartma tozu, vanilya ilave ederek birlikte karıştırın ve yağlanmış silikon kalıplara tatlımızı silikonun yarısına kadar paylaşım yapın.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda kontrollü şekilde üzeri kızarana kadar pişirin ardından iyice ılık hale geldikten sonra revaniyi silikon kalıplardan çıkarın ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- Ardından şerbet iyice çektikten sonra üzerine hazırlanan krema ile süsleyin ve en son antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder