Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 kase kolot peyniri
- Tuz
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavayı ocağa alın.
- Tereyağını koyup eritin yağı çok yakmayın.
- Mısır ununu koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kavurun(yaklaşık 5 dakika).
- Suyu döküp karıştırın.
- Suyunu çekip koyulaşınca ince ince dilimlenmiş peyniri ilave edin.
- Sürekli karıştırın peynir tamamen eriyip uzayınca.
- Kuymak hazır demektir.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; Mısır unun rengi doğal kahverengiydi yani bu kadar koyu kavrulmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder