Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- Kadayıfı yağlamak için;
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 2-2,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- Rendelenmiş sütlü çikolata (dilerseniz kakao serpebilirsiniz)
Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının şerbeti için; süt ve şekeri tencereye alalım karıştıralım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritip soğutalım üzerine sıvı yağ ekleyip karıştıralım, kadayıfı geniş bir kaba alıp elimizle tiftikleyelim, üzerine tereyağlı karışımı dökelim güzelce karıştıralım.
- Tepsiye yarısını yayalım sert bir bardak veya kapla iyice kadayıfa bastırıp düzeltelim ortasına cevizi serpelim kalan kadayıfı eşit bir şekilde cevizin üzerine yayalım, aynı şekilde bastırarak düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 18o derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim, oda sıcaklığına gelen kadayıfa soğuk şerbetin bir kısmını gezdirelim, çekince kalan şerbetide döküp, bir gece buzdolabında dinlendirelim.
- Servis yaparken rendelenmiş çikolata veya kakao serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Püf noktası:Piştikten sonra şerbeti dökmeden kadayıfı aynı boyda bir kaba ters çevirip o şekilde şerbetlerseniz tatlının formu bozulmuyor ve hemen yumuşamıyor).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder