21 Nisan 2023 Cuma

Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi

 

Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • Kadayıfı yağlamak için;
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 2-2,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş sütlü çikolata (dilerseniz kakao serpebilirsiniz)

    Süt Şerbetli Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbeti için; süt ve şekeri tencereye alalım karıştıralım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip soğutalım üzerine sıvı yağ ekleyip karıştıralım, kadayıfı geniş bir kaba alıp elimizle tiftikleyelim, üzerine tereyağlı karışımı dökelim güzelce karıştıralım.
  • Tepsiye yarısını yayalım sert bir bardak veya kapla iyice kadayıfa bastırıp düzeltelim ortasına cevizi serpelim kalan kadayıfı eşit bir şekilde cevizin üzerine yayalım, aynı şekilde bastırarak düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 18o derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim, oda sıcaklığına gelen kadayıfa soğuk şerbetin bir kısmını gezdirelim, çekince kalan şerbetide döküp, bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Servis yaparken rendelenmiş çikolata veya kakao serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Püf noktası:Piştikten sonra şerbeti dökmeden kadayıfı aynı boyda bir kaba ters çevirip o şekilde şerbetlerseniz tatlının formu bozulmuyor ve hemen yumuşamıyor).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder