3 Nisan 2023 Pazartesi

Çubuk Simit Tarifi

 

Çubuk Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
  • 1 çay bardağı su (125 ml)

    Çubuk Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
  • Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
  • Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
  • Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
  • Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder