Çubuk Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 çay bardağı ılık su (125 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
- 1 çay bardağı su (125 ml)
Çubuk Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
- Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
- Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
- Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
- Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder