25 Nisan 2023 Salı

Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için

  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması

  • 2 paket krem şanti
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşık sürülebilir kahvaltılık çikolata

Ganaj

  • 1 kutu krema
  • 160 gr çikolata

    Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın akı ve sarısı birbirine bulaşmadan ayrı kaplara konur.
  • Toz şeker ikiye bölünür bir kısmı ile yumurta akı köpük köpük şanti kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
  • 3 sarıları da şekerle birlikte çırpılır ve sıcak su ilave edilir geri kalan kakao, nişasta,un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
  • Köpürtülen yumurta akı kaşık kaşık ilave edilir söndürmeden. 24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
  • 170 derece fansız firında ağır ağır pişirilir yaklaşık 45 dakika herkes fırın ayarını kendi daha iyi bilir. Çok hızlı pişince üstü yanıyor içi pişmemiş oluyor.
  • Kek fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
  • Kreması hazırlanır sırasıyla krem şanti tozu kaba alınır üzerine 5 kaşık süt krema kakao ve sürülebilir çikolata ilave edilir güzelce çırpılır.
  • Kek 3 parçaya bölünür.
  • Araları sıcak şekerli süt ile ıslatılır isteyen sade su veya granül kahveyle de ıslatabilir.
  • Kelepçeli kalıba yerleştirerek bu işlem yapılırsa daha düzgün şekil alıyor.
  • Tekrar edecek olursak kalıba önce kekimizin bir parçasını koyuyoruz sütle ıslatıyoruz kremayı koyuyoruz arzu edersek meyve veya çikolata parçaları koyabiliriz.
  • Arasına sonra diğer katı koyuyoruz yine aynı işlemi yapıyoruz.
  • Sütle ıslatıp kremayı koyuyoruz.
  • 3 kata da yine aynısını yapıyoruz buzdolabına koyup kekimizi dinlendirmeye yolluyoruz.
  • En son aşama ganaj yapımı krema bir kaba alınır kaynatmadan ısıtılır.
  • Sonra içine bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı ilave edip eriyince kadar karıştırılır. Arzu eden biraz fındık içi de ilave edebilir bu aşamada.
  • Buzdolabında dinlenen pastayı çıkarıp kremanın kalanı da etrafına sürülür.
  • Son olarak soğuyan ganajı pastamıza döküyoruz.
  • Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Artık bu pastayı yapınca daha pastaneden pasta almaya gerek duymayacaksınız bunu samimiyetle söylüyorum yeğenlerin beğenisini kazanan bir pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder