25 Nisan 2023 Salı

Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi

 

Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (44 adet olan)

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  • Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın. Yufka paketini açıp üzerine havlu örtün. Açık kalmasın kurur.
  • Sosu da hazırlayın. Sıvı yağı sütü derin kaseye alın üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Yufkadan bir tane alıp masaya serin üzerine sostan sürün 4 kat olana kadar böyle devam edin.
  • Son kata sos sürmeyin.
  • Kıymalı harcı yufkanın uzun tarafına koyup rulo şeklinde çok bol olmayacak şekilde sarın iki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
  • En son artan sostan üzerine fırça ile sürün.
  • 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp dilimleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder