Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (44 adet olan)
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için;
- 400 gr kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
- Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın. Yufka paketini açıp üzerine havlu örtün. Açık kalmasın kurur.
- Sosu da hazırlayın. Sıvı yağı sütü derin kaseye alın üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın.
- Yufkadan bir tane alıp masaya serin üzerine sostan sürün 4 kat olana kadar böyle devam edin.
- Son kata sos sürmeyin.
- Kıymalı harcı yufkanın uzun tarafına koyup rulo şeklinde çok bol olmayacak şekilde sarın iki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
- En son artan sostan üzerine fırça ile sürün.
- 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp dilimleyip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder