Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 200-300gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Süzme yoğurt
Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkalarımızı küçük üçgenler halinde kesiyoruz. Pipet yardımıyla sarıyoruz.
- Daha sonra soğanları sıvı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ekliyoruz. Rengi dönene kadar kavurup minik minik doğranmış sivri biberleri ekliyoruz. Bir iki tur döndürüp salçasını ve domatesini ekliyoruz.
- Baharatlar da eklendikten sonra altını kısıp güzelce kavrulmasını bekliyoruz. Arada bir karıştıralım. Suyunu çekince hazırdır.
- Servis tabağına kızarmış yufkaları diziyoruz üzerine çırpılmış süzme yoğurt koyup en üzerine de kıymayı ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder