21 Nisan 2023 Cuma

Etli Nohut Tarifi

 

Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak nohut
  • 350 gram et
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden nohutları tuzlu suda bekletelim.
  • Geceden bekleyen nohutları önce süzüp, sonra haşlayalım kaynar geldiğinde ateşten alalım. Suyunu yemekte kullanacağız o yüzden süzmeyelim. Köpürdükçe suyundan köpükleri alırsak daha iyi olacaktır.
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış kuşbaşı eti ekleyelim.
  • Suyu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan erlerin üzerine salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Tuz, karabiber ekleyip nohudu haşladığımız su ile üzerine ekleyip, pişirelim az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • 1 buçuk saat kadar pişmeye bırakalım kontrol ederek nohutların yumuşaklığına göre ocaktan alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder