Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak nohut
- 350 gram et
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yağ
- Tuz
- Karabiber
Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden nohutları tuzlu suda bekletelim.
- Geceden bekleyen nohutları önce süzüp, sonra haşlayalım kaynar geldiğinde ateşten alalım. Suyunu yemekte kullanacağız o yüzden süzmeyelim. Köpürdükçe suyundan köpükleri alırsak daha iyi olacaktır.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış kuşbaşı eti ekleyelim.
- Suyu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan erlerin üzerine salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Tuz, karabiber ekleyip nohudu haşladığımız su ile üzerine ekleyip, pişirelim az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- 1 buçuk saat kadar pişmeye bırakalım kontrol ederek nohutların yumuşaklığına göre ocaktan alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder