Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet baklava yufkası
- 400 gram kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
Üzerine;
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklava içi kadayıfları ince ince doğruyoruz.
- 2 tane yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, üzerine kadayıfı koyuyoruz üstüne ceviz, bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi devam ediyoruz.
- Baklavayı dilimleyip üstüne erittiğimiz yağı döküyoruz.
- Isıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra daha önce kaynaştığımız şerbeti sıcak olarak soğuk baklavanın üstüne döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder