21 Nisan 2023 Cuma

Kadayıflı Baklava Tarifi

 

Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • 400 gram kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz

Üzerine;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

    Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklava içi kadayıfları ince ince doğruyoruz.
  • 2 tane yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, üzerine kadayıfı koyuyoruz üstüne ceviz, bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi devam ediyoruz.
  • Baklavayı dilimleyip üstüne erittiğimiz yağı döküyoruz.
  • Isıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra daha önce kaynaştığımız şerbeti sıcak olarak soğuk baklavanın üstüne döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder