19 Nisan 2023 Çarşamba

Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi

 

Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

Mantar için;

  • 300-400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Soğan için;

  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

    Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları güzelce yıkıyoruz.
  • Daha sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Tavamızı ocağa alıp, içerisine sıvı yağ koyup mantarları pişirelim.
  • Suyunu çekip pişen mantarların üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve 1 yemek kaşığı tereyağıda koyalım.
  • Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Kıvam alınca altını kapatalım.
  • Üzerinin soğanı için soğanları doğrayıp tavaya alıp pişirelim (bu işlemi mantarları pişirirken yaparsak güzel olur)
  • İçerisine çok az bir tuz ekleyelim. Kırmızı toz biberimize koyalım.
  • Pişen mantarları servis tabağına alalım.
  • Üzerine pişirdiğimiz soğanlarıda koyalım. Servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder