25 Nisan 2023 Salı

Fırında Karnıyarık Tarifi

 

Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dilediğiniz baharatlar

Domates sos için :

  • 2 büyük domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

    Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  • Patlıcanlara çatal ile delikler açalım. (İçinin guzel pişmesi için. )
  • Patlıcanların üzerine biraz tuz ve zeytinyağ gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 40-45 dk yumuşayana kadar pişirelim. Pişinde hafif ılınması için bekletelim.
  • Kıymalı harç için, kıyma ve soğanı zeytinyağda kavuralım. Önce yüksek sonra düşük ateşte.
  • Baharat, kapya biber, rende sarımsak ilave edip, biberin diriliği gidene kadar pişirelim.
  • Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 1/2 çay bardağı sıcak su ve defne yaprağı ilave edelim.
  • Sos suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Domates sos hazırlama :Zeytinyağı hafif ısıtalım.
  • Üzerine doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. ( 5 dk ) sıcak suyu ilave edelim. Kaynatalım.
  • En son şeker,tuz, karabiber ilave edip, soğumaya bırakalım.
  • Birleştirme :Patlıcanların ortasını bıçakla açalım. (İçine biraz tereyağ tuz ilavesi yapabilirsiniz )
  • İçlerini kıymalı harçla dolduralım.
  • Üzerine domates sostan ve maydanozdan ilave edip, 180 c lik fırında 10-15 dk kadar daha pişirip, servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder