Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Dilediğiniz baharatlar
Domates sos için :
- 2 büyük domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Patlıcanlara çatal ile delikler açalım. (İçinin guzel pişmesi için. )
- Patlıcanların üzerine biraz tuz ve zeytinyağ gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 40-45 dk yumuşayana kadar pişirelim. Pişinde hafif ılınması için bekletelim.
- Kıymalı harç için, kıyma ve soğanı zeytinyağda kavuralım. Önce yüksek sonra düşük ateşte.
- Baharat, kapya biber, rende sarımsak ilave edip, biberin diriliği gidene kadar pişirelim.
- Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1/2 çay bardağı sıcak su ve defne yaprağı ilave edelim.
- Sos suyunu çekene kadar pişirelim.
- Domates sos hazırlama :Zeytinyağı hafif ısıtalım.
- Üzerine doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. ( 5 dk ) sıcak suyu ilave edelim. Kaynatalım.
- En son şeker,tuz, karabiber ilave edip, soğumaya bırakalım.
- Birleştirme :Patlıcanların ortasını bıçakla açalım. (İçine biraz tereyağ tuz ilavesi yapabilirsiniz )
- İçlerini kıymalı harçla dolduralım.
- Üzerine domates sostan ve maydanozdan ilave edip, 180 c lik fırında 10-15 dk kadar daha pişirip, servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder