Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 yemek kaşığı su (süzme yoğurdu açmak için)
Süslemek için;
- Maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçların kabuklarını ince bir şekilde soyalım. Ardından rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
- Daha sonra kabakların kabuklarını da ince bir şekilde soyalım. Yine rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Rendelediğimiz kabakları tavaya alarak hafifçe kavurmaya başlayalım.
- Kabaklar suyunu çekmeye başladığında rendelenmiş havuçları da tavaya ilave edelim, yaklaşık 5 dakika birlikte kavuralım.
- Kavrulan sebzeleri soğumaları için ocaktan alalım. Bu aşamada sebzeleri soğutmanız önemli. Aksi halde yoğurtla birleştirdiğinizde yoğurdunuz kesilebilir.
- Diğer taraftan derince bir tabağa süzme yoğurdu alalım. Dilerseniz suyunu süzdüğünüz ev yoğurdunu da kullanabilirsiniz.
- Dövülmüş sarımsakları, yoğurdu birazcık açmak için 1-2 yemek kaşığı kadar suyu ve tuzu ilave ederek tel çırpıcı ile karıştıralım.
- İyice soğuyan sebzeleri ve dövülmüş cevizi ekleyelim. Tekrardan güzelce karıştıralım.
- Tüm malzemeyi iyice karıştıktan sonra havuçlu kabak mezemiz artık hazır. Dilediğiniz bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder