27 Nisan 2023 Perşembe

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 kaşık süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı su (süzme yoğurdu açmak için)

Süslemek için;

  • Maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuçların kabuklarını ince bir şekilde soyalım. Ardından rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
  • Daha sonra kabakların kabuklarını da ince bir şekilde soyalım. Yine rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Rendelediğimiz kabakları tavaya alarak hafifçe kavurmaya başlayalım.
  • Kabaklar suyunu çekmeye başladığında rendelenmiş havuçları da tavaya ilave edelim, yaklaşık 5 dakika birlikte kavuralım.
  • Kavrulan sebzeleri soğumaları için ocaktan alalım. Bu aşamada sebzeleri soğutmanız önemli. Aksi halde yoğurtla birleştirdiğinizde yoğurdunuz kesilebilir.
  • Diğer taraftan derince bir tabağa süzme yoğurdu alalım. Dilerseniz suyunu süzdüğünüz ev yoğurdunu da kullanabilirsiniz.
  • Dövülmüş sarımsakları, yoğurdu birazcık açmak için 1-2 yemek kaşığı kadar suyu ve tuzu ilave ederek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • İyice soğuyan sebzeleri ve dövülmüş cevizi ekleyelim. Tekrardan güzelce karıştıralım.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştıktan sonra havuçlu kabak mezemiz artık hazır. Dilediğiniz bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder