1 Nisan 2023 Cumartesi

Kilis Tava Tarifi

 

Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler

Kıyması için;

  • 500 gram kuzu tek çekim yağlı kıyma (dana yahut dana döş de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biber
  • 1/2 (yarım) demet saplarıyla kıyılmış maydanoz
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Tavanın altı için;

  • Mevsime göre patlıcan (ya da patates, ben patlıcan kullandım)
  • 1 adet patlıcan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 kaşık zeytinyağı

Üzerine konan malzemeler;

  • Kırmızı ve yeşil acı biber
  • Domates
  • Soğan
  • 1 baş sarımsak (Tüm malzeme ya da evde ne varsa)

    Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı incecik doğrayıp patlıcanı tuzlu sudan geçirilip acısı attık. Sonra suyunu sıkıp bir kaba aldık.
  • Üzerine karabiber tuz ve az zeytinyağı ilave edip tavanın altına serdik.
  • Tüm malzeme baştan bir tepside yoğurulur. Güzelce harmanladıktan sonra tepsiye basılır ki kolaylık olsun.
  • Diğer tepsinin altına patlıcanlar dizilir ve üzerine parça parça koparılarak diğer tepsiden kıyma dizilir. Yaklaştık 1 cm kalınlıkta olacaktır.
  • Tamamı kıyma ile kaplandıktan sonra dilim dilim iz yapılıp etrafına sebzeler dizilir.
  • Dilerseniz fırına girerken üzerine 1 kepçe kadar salçalı su ilave edebilirsiniz ben etmedim.
  • Fırınlarda 220 derecede alta yakın şekilde 30-40 dakika arası pişirilir.
  • Lavaşla, çatal bıçak kullanılmadan elle yenir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder