Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
Kıyması için;
- 500 gram kuzu tek çekim yağlı kıyma (dana yahut dana döş de kullanabilirsiniz)
- 2 adet ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biber
- 1/2 (yarım) demet saplarıyla kıyılmış maydanoz
- 3 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kaya tuzu
Tavanın altı için;
- Mevsime göre patlıcan (ya da patates, ben patlıcan kullandım)
- 1 adet patlıcan
- Karabiber
- Tuz
- 2 kaşık zeytinyağı
Üzerine konan malzemeler;
- Kırmızı ve yeşil acı biber
- Domates
- Soğan
- 1 baş sarımsak (Tüm malzeme ya da evde ne varsa)
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı incecik doğrayıp patlıcanı tuzlu sudan geçirilip acısı attık. Sonra suyunu sıkıp bir kaba aldık.
- Üzerine karabiber tuz ve az zeytinyağı ilave edip tavanın altına serdik.
- Tüm malzeme baştan bir tepside yoğurulur. Güzelce harmanladıktan sonra tepsiye basılır ki kolaylık olsun.
- Diğer tepsinin altına patlıcanlar dizilir ve üzerine parça parça koparılarak diğer tepsiden kıyma dizilir. Yaklaştık 1 cm kalınlıkta olacaktır.
- Tamamı kıyma ile kaplandıktan sonra dilim dilim iz yapılıp etrafına sebzeler dizilir.
- Dilerseniz fırına girerken üzerine 1 kepçe kadar salçalı su ilave edebilirsiniz ben etmedim.
- Fırınlarda 220 derecede alta yakın şekilde 30-40 dakika arası pişirilir.
- Lavaşla, çatal bıçak kullanılmadan elle yenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder