Sahur İçin Kolay Paçanga Böreği (Pastırmasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- Sıvı yağ ve su(yufkayı ıslatmak için)
İç harcı için;
- 2 adet büyük kapya biber
- 2 adet büyük yeşil biber
- 5 orta boy domates
- Sucuk
- Kaşar peyniri(böreği sararken koyacağız)
- Tuz ve istediğiniz baharatlar
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Sahur İçin Kolay Paçanga Böreği (Pastırmasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Doğradığımız biberleri biraz sıvı yağ ile kavurup, sucukları sonrada domatesi ekleyelim biraz kavuralım ve tuz ile baharatları ekleyelim. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Resimde göründüğü gibi yufkamızı eşit şekillerde keselim. Bir parça alıp yağ ve su ile ıslatıp, diğer parçayı üzerine serelim, soğuyan iç harçtan bir yemek kaşığı koyup, üzerine kaşar peyniri ekleyin ve resimde göründüğü gibi sarın.
- Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye koyalım.
- Önceden ısıttığımız 250 derece fırında iyice kızarsan kadar pişirelim. Sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun. ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder