19 Nisan 2023 Çarşamba

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 baş soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı kaynar su

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1adet yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları zeytinyağında hafif pembeştirelim üzerine doğradığımız kapya biber ve yeşil biberleri ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Biberleride hafif sotelenince üzerine salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar arada karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine soyup, yemeklik dogradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler eriyene kadar kavuralım.
  • Üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve ortasına tereyağını ekleyelim bu şekilde bir dk. kadar karıştırarak kavuralım. Tuzunu baharatlarını ve üzerine 4su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım suyunu çekmesini bekleyelim. İyice suyunu çektikten sonra bir defa karıştıralım.
  • Yarım saat kadar dinlendirelim. Meyhane pilavımızı ana yemek yanında yada ayran eşliğinde sâde olarakta sıcak servis edebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder