Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 baş soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4 su bardağı kaynar su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1adet yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları zeytinyağında hafif pembeştirelim üzerine doğradığımız kapya biber ve yeşil biberleri ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Biberleride hafif sotelenince üzerine salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar arada karıştıralım.
- Daha sonra üzerine soyup, yemeklik dogradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler eriyene kadar kavuralım.
- Üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve ortasına tereyağını ekleyelim bu şekilde bir dk. kadar karıştırarak kavuralım. Tuzunu baharatlarını ve üzerine 4su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım suyunu çekmesini bekleyelim. İyice suyunu çektikten sonra bir defa karıştıralım.
- Yarım saat kadar dinlendirelim. Meyhane pilavımızı ana yemek yanında yada ayran eşliğinde sâde olarakta sıcak servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder