Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler
️Krep için;
- ️2 adet yumurta
- ️2 su bardağı un (220 ml)
- ️2 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
️Kıyma için;
- ️400 gram kıyma
- ️1 adet kuru soğan
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️2 tatlı kaşığı tuz veya vegeta ve kırmızı biber tozu
- ️400 g domates sosu
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- ️250 gram rendelenmiş peynir
️Üzeri için;
- 400 g domates sosu
️Dileyene içi ve üzeri için;
- Beşamel sosu
Kıymalı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krepimiz için yumurta, un, süt ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırın. Bir tavaya bir kepçe dolusu yayın ve kızartın.
- Harcı için; soğanı kavurup kıymayı ekleyin. 1 yemek kaşığı salçayı, domates sosunu maydanozu ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte hafif pişirin.
- Kreplerin ortalarını harcı ile doldurun. İsterseniz kıymanın üzerine beşamel sos gezdirebilirsiniz. Yanlarını kapatıp yuvarlayın.
- Bir güveç kabına yan yana dizin ve 400 gram domates sosu ve dileyene beşamel sosu gezdirin.
- 220 derecede yaklaşık 30 dak. Pişirin. 30 dakika sonra fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş peynir serpin. Tekrar 20 dakika daha fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder