Yer Fıstıklı Aşure (Bambaşka, Enfes Bir Tatlı, Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı çiğ yerfıstığı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 4 su bardağı şeker
- 2 tane karanfil
- Portakal kabuğu
- Yarım su bardağı fındık
Üzeri için;
- Nar
- Tarçın
- Fındık
- Kuş üzümü
Bardak ölçüsü:250 ml
Yer Fıstıklı Aşure (Bambaşka, Enfes Bir Tatlı, Favoriniz Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden ıslattığımız aşurelik buğdayın üzerine su ekleyip pişiriyoruz. Haşlanmış fasulye, nohut yer fıstığı ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ocaktan almaya 15 dk kala ısladığımız kuru üzüm, şeker, portakal kabuğu ve karanfil ve fındık ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra kaselere servis yapıyoruz.
- Üzerini nar tarçın fındık ve kuş üzümü ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder