22 Nisan 2023 Cumartesi

Mekik Tatlısı Tarifi

 

Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı yeterli geldi yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • İnce 1 dilim limon

    Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca içine limon ekleyelim ve 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım.
  • Hamuru yoğuralım. 5 bezeye bölelim. 1 saat dinlendirelim. Çok güzel açılıyor. Oklavayla nişasta ve un karışımıyla açalım.
  • Oklavayla çok sıkmadan büzdürürelim. Sonra yavaşça açalım ve uzunlamasına aralıklı olarak bir tatlı kaşığı ceviz koyalım ve iki tarafından hamuru kapatalım.
  • Elimizle aralarını sıkıştıralım ve bıçakla keselim fırın tepsisine dizelim. Tereyağını eritelim üzerindeki tortuyu mutlaka alalım ve tatlının üzerine gezdirelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirelim yada tam tersi tatlıyı önce pişirelim şerbeti ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
  • Ilık şerbeti soğuk tatlıya dökelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder