Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Aldığı kadar un (3 su bardağı yeterli geldi yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- İnce 1 dilim limon
Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca içine limon ekleyelim ve 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım.
- Hamuru yoğuralım. 5 bezeye bölelim. 1 saat dinlendirelim. Çok güzel açılıyor. Oklavayla nişasta ve un karışımıyla açalım.
- Oklavayla çok sıkmadan büzdürürelim. Sonra yavaşça açalım ve uzunlamasına aralıklı olarak bir tatlı kaşığı ceviz koyalım ve iki tarafından hamuru kapatalım.
- Elimizle aralarını sıkıştıralım ve bıçakla keselim fırın tepsisine dizelim. Tereyağını eritelim üzerindeki tortuyu mutlaka alalım ve tatlının üzerine gezdirelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirelim yada tam tersi tatlıyı önce pişirelim şerbeti ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
- Ilık şerbeti soğuk tatlıya dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder